Information Planet

Agencies
Information Planet

O nas

Przedstawicielstwo Szkół Zagranicznych PERFECT działa w Polsce od 1992 roku. Jako pierwsi w Polsce zajęliśmy się promowaniem i organizacją wyjazdów do Australii – Pierwsi nasi klienci wyjechali do Australii w 1996 r., wiec nasze doświadczenie w tej dziedzinie to już ponad 20 lat.

Dowiedz się więcej

Wszystkie (17)Opinie

lejda

Cztery miesiące spędzone w Australii były dla mnie spełnieniem marzeń. Oz oczarowała mnie swoim pięknem, a Aussie pogodą ducha i stylem bycia. Cairns jest idealnym miejscem do nauki języka. Jest to niewielka miejscowość nad oceanem, w której gromadzi się młodzież z całego świata, by podziwiać Wielką Rafę Koralową i lasy tropikalne...

Czytaj dalej

Kontakt





Dependent Visa


Kto może ubiegać się Dependent Visa?Dependent Visa

Generalnie, po tę wizę zgłaszają się:

  • partnerzy, członkowie rodziny posiadacza wizy innego typu (np. wizy studenckiej)

  • partnerzy australijskich rezydentów (stałe zamieszkanie).

 

Kim są "członkowie rodziny" studenta?

o ten rodzaj wizy może się zgłosić "członek rodziny" posiadacza innej wizy, czyli:

  • partner życiowy (małżonek) posiadacza wizy studenckiej albo

  • jego dziecko (niezamężne, poniżej 18 lat)

W przypadku związku nieformalnego, osoba ubiegająca się o Dependent Visa musi przedstawić dowody wspólnoty majątkowej, kótre zawsze oparte są na dwóch głownych elementach: 
- mieszkania razem z partnerem przez okres 12 miesięcy poprzedzających złożenie wniosku.

- posiadania wspólnego konta bankowego (na zasdadach współwłasności) przez okres 12 miesięcy poprzedzających złożenie wniosku.

Inne dowody, jak np. zdjęcia, czy poświadczenia osób trzecich, mogą byc pomocne, ale trakowane wyłącznie jako uzupenienie powyższych.

Jeśli nie potraficie wykazać powyżsch dowoówto pozostaje Wam wzięcie ślub i przedłożenie aktu małżeństwa.

 
Na co pozwala ten rodzaj wizy?


Jako partner posiadacza wizy studenckiej, możesz:

  • studiować w Australii do 11 tygodni

  • pracować do 20 godzin tygodniowo w czasie nauki głównego aplikanta i bez ograniczeń, w czasie, gdy ma on wakacje.

 

Jakie korzyści płyną z posiadania tej wizy?

Otrzymując Dependent Visa, dostajesz prawo do podjęcia pracy (w limitowanym zakresie), nie musisz płacić za naukę (jeśli nie chcesz sie uczyć w Australii). Twój partner, posiadacz wizy studenckiej, może również pracować - patrz wiza studencka.

 

Chcecie więcej informacji?

Zapraszamy do naszych biur - szczegóły w zakładce KONTAKT.

Logos_schools