Information Planet

Agencies
Information Planet

O nas

Przedstawicielstwo Szkół Zagranicznych PERFECT działa w Polsce od 1992 roku. Jako pierwsi w Polsce zajęliśmy się promowaniem i organizacją wyjazdów do Australii – Pierwsi nasi klienci wyjechali do Australii w 1996 r., wiec nasze doświadczenie w tej dziedzinie to już ponad 20 lat.

Dowiedz się więcej

Wszystkie (17)Opinie

lejda

Cztery miesiące spędzone w Australii były dla mnie spełnieniem marzeń. Oz oczarowała mnie swoim pięknem, a Aussie pogodą ducha i stylem bycia. Cairns jest idealnym miejscem do nauki języka. Jest to niewielka miejscowość nad oceanem, w której gromadzi się młodzież z całego świata, by podziwiać Wielką Rafę Koralową i lasy tropikalne...

Czytaj dalej

Kontakt





Australijskie wizy

Czy potrzebuję wizy by odwiedzić Australię?australia

Generalnie, jeśli nie jesteś ze państw wspólnoty (Commonwealth) musisz postarać się o wizę, by odwiedzić Australię. Wniosek możesz złożyć w najbliższej ambasadzie Australii lub wysłać bezpośrednio do Urzędu Imigracyjnego w Australii przez Internet (zależnie od kraju, z którego pochodzisz).

Nasi klienci nie muszą nigdzie jeździć ani niczego wysyłać sami - my załatwiamy za nich wszystkie formalności i przesyłamy im wizę do domu...

Australijski system wizowy wygląda następująco:

  • istnieje wiele typów wiz (studencka, pracy sezonowej itp)

  • wnioskodawcy z różnych krajów muszą spełniać różne kryteria by otrzymać wizę (zależnie od obywatelstwa)

  • warunki otrzymania wizy studenckiej mogą się różnić ze względu na rodzaj kursu/szkoły

  • warunki otrzymywania wiz często ulegają zmianom.

Główne typy wiz:

  • Wiza studencka (Student visa) - to najbardziej popularny typ wizy, jeśli Twoim głównym celem wizyty jest nauka i praca. Kliknij tutaj po dalsze informacje.

  • Wiza pracy sezonowej (Working Holiday visa) - z tą wizą możesz pozostać w Australii przez okres do 12 miesięcy, studiując i/lub pracując podczas pobytu. Ten typ wizy przysługuje mieszkańcom tylko wybranych krajów. Kliknij tutaj po dalsze informacje.
  • Wiza turystyczna (Tourist visa) - to wiza dla przyjeżdżających do Australii w czasie urlopu, wakacji, by odwiedzić rodzinę lub przyjaciół, albo uczyć się przez okres krótszy niż 3 miesiące. Ten rodzaj wizy nie pozwala na podjęcie pracy. Kliknij tutaj po więcej informacji.
  • Wiza zależna (Dependant visa) - ta wiza jest odpowiednia dla partnerów (małżonków, osób w związku) posiadaczy wiz studenckich i innych. Kliknij tutaj po więcej informacji.

Stały pobyt

Jeśli chciałbyś złożyć wniosek o pobyt stały, nasza sekcja Emigracja została stworzona dla Ciebie.

Logos_schools